Gedupeerde studenten dagvaarden DUO met behulp van LAW advocaten inzake de rentestijging op studieschulden

Wat is er aan de hand?

Op 9 oktober 2023 werd bekend dat de rente op de studieschuld van studenten per 1 januari 2024 vervijfvoudigt. De gedupeerde studenten dagvaarden DUO, omdat zij van mening zijn dat DUO zijn zorgplicht heeft geschonden. DUO heeft onvoldoende informatie verstrekt en niet genoeg gewaarschuwd voor de (financiële) risico’s die kleven aan deze kredietverstrekking.

Wat gaat er gebeuren?

Een groep van studenten sleept DUO voor de rechter in verband met de stijging van de rente op studieschulden. Zij hopen hiermee een macro-effect te bereiken voor alle (oud-)studenten, zodat de rentestijging wordt teruggedraaid. Ook wordt - in samenwerking met NietHunSchuld - de mogelijkheid onderzocht om compensatie voor de pechgeneratie te vorderen.

Legal Advice Wanted maakt deel uit van het procedeerteam en advocaten mr. C.C. Delpeche en mr. F.C.R. Keijzer van Knoops’ advocaten hebben zich bereid verklaard als procesadvocaten voor de gedupeerde studenten op te treden tegen de Staat/DUO. Om deze studenten van de best mogelijke juridische vertegenwoordiging te voorzien, zijn er natuurlijk financiële middelen nodig. Om deze middelen op te kunnen halen, is er een crowdfunding gestart door Stichting Beheer Studieschuld.

Wat gebeurt er met jouw donatie?

Jouw donatie maakt het mogelijk om de vereiste uren in de vertegenwoordiging van de studenten te kunnen steken en alle mensen die zich inzetten voor het project een eerlijke vergoeding te kunnen geven. Daarnaast worden de donaties gebruikt om de noodzakelijk administratieve kosten, zoals het griffierecht en de deurwaarderskosten, te kunnen dekken. De onafhankelijke en zelfstandige Stichting Beheer Studieschuld ziet erop toe dat jouw donatie goed wordt besteed.

Hoe kan ik doneren?

Doneren kan via de GoFundMe actie die door Stichting Beheer Studieschuld is opgezet. Daar kan je via deze link doneren:

https://gofund.me/3529e078

LAW in de media

Waar zijn wij te vinden?

Keizersgracht 158
1015 CX Amsterdam
Nederland
info@legaladvicewanted.nl
020 244 62 00

Of houd ons in de gaten via onze socials.

Keizersgracht 158

Teken de petitie en meld je aan om de rentestijging tegen te gaan!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

jurist Fleur van Helvoort
OF NEEM CONTACT OP MET FLEUR
Young Legal