Overeenkomst opstellen

Vanaf het begin zorgen voor juridische duidelijkheid. Wij helpen bij het opstellen van waterdichte overeenkomsten die jouw belangen beschermen en gemoedsrust bieden.

Bel ons of laat je gegevens achter in ons contactformulier. Wij nemen binnen één werkdag nemen we vrijblijvend contact met je op.

jurist Daan Swildens

Zakelijke overeenkomst laten opstellen?

Wil jij als ondernemer een contract opstellen en zie je door de bomen het bos niet meer? Dat kunnen wij begrijpen. Een goed contract vereist maatwerk en dit kan een hele opgave zijn. Een contract laten opstellen door iemand met kennis en ervaring? Wij kunnen je op een zeer betaalbare wijze verder helpen.

Als ondernemer maak je afspraken en ga je natuurlijk verschillende overeenkomsten aan met bijvoorbeeld werknemers, samenwerkingspartners of leveranciers. In de praktijk wil het helaas wel eens mis gaan. Zo kan het zijn dat de één zich niet helemaal aan de afspraken houdt, of dat er een meningsverschil ontstaat over de inhoud van de precieze verplichtingen over en weer. Dit is erg vervelend, omdat dit jouw bedrijfsvoering negatief kan beïnvloeden.

Wil jij een overeenkomst opstellen en zoek je hulp? Waterdichte, eenduidige overeenkomsten zijn de sleutel tot succes. Laat het opstellen van een overeenkomst daarom altijd over aan iemand die hier dagelijks mee bezig is. Zo mis je niets en hoeven er geen problemen te ontstaan. Voorkom dat je voor verrassingen komt te staan en laat ons een op maat gemaakt contract opstellen.

Meer weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een gratis adviesgesprek.
Bel ons op +31 (0) 20 244 62 00 of laat jouw gegevens achter in ons webformulier en wij bellen je terug.

Overeenkomst of contract opstellen

Een overeenkomst komt tot stand door aanbod en aanvaarding. Door een akkoord te geven op een voorstel kun je er al zijn: een overeenkomst is namelijk in principe ‘vormvrij’ en kan dus ook mondeling worden gesloten (een mondelinge overeenkomst). Het probleem hierbij is echter, dat deze afspraken lastig aan te tonen zijn wanneer uiteindelijk een discussie ontstaat.

Kies voor een schriftelijk contract

Het is altijd verstandig om een schriftelijke overeenkomst (schriftelijk contract) op te stellen. Zo heb je een belangrijk bewijsstuk in handen voor wanneer er problemen ontstaan. Allereerst is het kiezen van een titel van de overeenkomst belangrijk. De titel maakt direct duidelijk met welke variant overeenkomst we te maken hebben. Het is voor een goed contract verder belangrijk dat de plaats en datum goed geformuleerd worden. Het contract moet worden voorzien van de juiste contactgegevens. Voorkom algemene fouten en vergeet vooral het extra getal vóór de komma niet.

Let op de regels

Vervolgens is het essentieel om te voorkomen dat jouw contract ongeldig is omdat er bijvoorbeeld een onrechtmatige bepaling in de overeenkomst staat of omdat de gemaakte afspraken in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden. Afhankelijk van het soort overeenkomst, kunnen er ook nog andere regels gelden. Het opstellen van een contract is dus niet zo 1-2-3 gedaan. Wanneer je er zeker van bent dat het allemaal klopt, zijn na ondertekening de afspraken van toepassing en kunnen die ook worden afgedwongen.

Vaak red je het niet met een standaard voorbeeld contract. Om bijvoorbeeld de individuele verstandhouding met een nieuwe werknemer optimaal te kunnen regelen, is maatwerk nodig. Contract opstellen? Een contract laten nakijken? Contracten en overeenkomsten behoren tot onze dagelijkse bezigheden. Lees hieronder waarbij wij je onder andere kunnen helpen.

Soorten contracten

Binnen de onderneming kun je te maken krijgen met een grote hoeveelheid contracten. Geef de contractuele zorgen altijd uit handen aan een jurist, zodat jij je kan richten op je bedrijf.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van contracten die wij voor je kunnen opstellen:

Arbeidsovereenkomst

Wanneer je bepaalde taken binnen het bedrijf uit handen zou willen geven, is het denkbaar dat je werknemers in dienst neemt. Om de rechten en verplichtingen voor zowel werkgever als werknemer duidelijk vast te leggen, is een gedegen arbeidscontract verplicht. Het moet een rechtsgeldig contract betreffen: Je moet je hierbij aan de wettelijke regels houden over bijvoorbeeld een eventuele opzegtermijn, proeftijd, concurrentiebeding en overige op te leggen plichten voor de werknemer.

Benieuwd hoe dit zit? Bel naar +31 (0) 20 244 62 00 of laat jouw gegevens achter in ons webformulier en wij bellen je terug.

Overeenkomst van opdracht

Je gaat een overeenkomst van opdracht aan als jij (de opdrachtgever) bijvoorbeeld de samenwerking aangaat met een zzp’er (opdrachtnemer). Je dient hierbij met verschillende zaken rekening te houden, bijvoorbeeld dat er geen sprake moet zijn van een verkapte arbeidsovereenkomst. Een juridische relatie met een zzp’er/opdrachtnemer is namelijk aanmerkelijk anders dan die met werknemers.

Ook is het denkbaar dat jij als zzp’er aan de slag gaat voor een klant. Ook dan kunnen we je helpen bij het opstellen van een contract. Ben jij benieuwd hoe je zo’n contract optimaal inricht? Wij weten het! Nog even een laatste check laten uitvoeren voordat jullie definitief met elkaar in zee gaan? Geen probleem.

Meer weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een gratis adviesgesprek.
Bel ons op +31 (0) 20 244 62 00 of laat jouw gegevens achter in ons webformulier en wij bellen je terug.

Koopovereenkomst

Is jouw oog gevallen op nieuwe bedrijfsinventaris of een mooie nieuwe bedrijfswagen? Zou je graag bepaalde zaken zakelijk willen verkopen en wil je een helder contract opstellen? Onze specialisten kunnen je uitstekend helpen, of het nu gaat om het opstellen of het controleren van een contract. Zorg ervoor dat je de koop goed afhandelt met een waterdicht contract.

Samenwerkingsovereenkomst

Als je samen met een andere partij bijvoorbeeld gezamenlijk een bepaald project op wil zetten, of de handen ineen wil slaan om samen zo veel mogelijk winst te behalen, is het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst aan de orde.

Hierin verwerk je in duidelijke taal wat er van beide partijen verwacht wordt om het uiteindelijke doel te kunnen behalen. Voorkom onduidelijkheid achteraf en laat het contract opstellen door onze jurist.

Huurovereenkomst

Als ondernemer moet je wel ergens kunnen ondernemen. Het gros van de ondernemers kiest ervoor om een bedrijfsruimte te huren. Ook kan het zijn dat je graag een gedeelte van jouw kantoorvloer (onder)verhuurt aan een andere partij.

Een gedegen huurovereenkomst met heldere afspraken over en weer is essentieel om problemen te voorkomen. Het is namelijk denkbaar dat je de overeenkomst voor zeer lange periode aangaat. Huurovereenkomst laten opstellen of controleren? Bel snel om te kijken naar de mogelijkheden.

Andere overeenkomsten

Bij ons kun je terecht voor alle soorten contracten / overeenkomsten op maat. Zou je graag een rechtsgeldig contract opstellen maar weet je niet waar je moet beginnen of waar je rekening mee moet houden?

Kom niet in een later stadium voor verrassingen te staan. Het is altijd verstandig om een gespecialiseerde jurist mee te laten kijken. Zo kunnen alle ondernemers ook bij ons terecht voor onder andere een op maat gemaakte:

  • Aannemingsovereenkomst;
  • Agentuurovereenkomst;
  • Franchiseovereenkomst;
  • Geheimhoudingsovereenkomst (Non-disclosure agreement);
  • Distributieovereenkomst;
  • Geldleningsovereenkomst;
  • Vaststellingsovereenkomst;
  • Overige overeenkomsten.

Contract laten opstellen door een jurist? Wil je er zeker van zijn dat er geen gekke bepalingen in je contract staan? Zorg dat de onderhandelingen soepel verlopen en dat je snel een getekend exemplaar van het contract retour krijgt.

Bel snel naar +31 (0) 20 244 62 00 of laat jouw gegevens achter in ons webformulier en wij bellen je terug.

Hoe het werkt

CONTACT OPNEMEN

Bel ons via +31 (0) 20 244 62 00, stuur een e-mail naar info@legaladvicewanted.nl of vul ons contactformulier in. Binnen één werkdag nemen we vrijblijvend contact met je op.

GRATIS EERSTE ADVIES

De specialisten van Legal Advice Wanted bespreken de mogelijkheden van jouw juridische vraagstuk. De eerste beoordeling is helemaal gratis.

ADVIES OP MAAT

Afhankelijk van de complexiteit van het vraagstuk zijn er twee opties. De eerste optie is dat we je direct verder helpen. Mocht het probleem onze procesbevoegdheid overstijgen (alles tot € 25.000,-), dan kunnen we je dossier overdragen aan een van onze vertrouwde partnerkantoren.

Onze tevreden partners

veelgestelde vragen

Hoe snel werken jullie?

Toegankelijkheid is een van de belangrijkste kernwaarden van L.A.W. Wij zorgen ervoor dat een een brief, advies of processtuk binnen tien werkdagen klaar voor verzending is.

Hoe gaan jullie te werk?

Nadat we je vraagstuk grondig hebben geanalyseerd, staat een van onze Young Legals klaar om jou geheel vrijblijvend te contacteren. Samen bespreken we de juridische mogelijkheden.
Wil je vervolgens gebruik maken van de diensten van LAW? Onze tarieven zijn net zo toegankelijk als onze Young Legals. Vanaf €99,- per uur (excl. btw) ben je al verzekerd van steengoed juridisch advies. Door het afspreken van een vast eindtarief heb je gemoedsrust en worden verrassingen achteraf voorkomen. Geen gedoe, wel duidelijkheid!

Heb ik geen advocaat nodig?

Weet je dat het inschakelen van een advocaat bijna nooit nodig is en bovendien voor onnodig hoge kosten zorgt? Mocht vertegenwoordiging door een advocaat toch verplicht zijn, dan kan er een beroep worden gedaan op ons netwerk. Legal Advice Wanted werkt nauw samen met gerenommeerde advocatenkantoren. Door deze samenwerking worden kosten bespaard.

DIT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN

GEEN WACHTTIJDEN

Met onze on-demand en flexibele dienstverlening staan onze Young Legals klaar om je te ondersteunen.

GRATIS EERSTE BEOORDELING

Een van onze Young Legals neemt het vraagstuk en de mogelijkheden samen met je door.

OP VOORHAND VASTGESTELD EINDTARIEF

Wij zorgen er voor dat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan.

STEENGOED JURIDISCH ADVIES

Vanaf €99,- per uur (excl. btw) ben je al verzekerd van steengoed juridisch advies.

jurist Daan Swildens en Dawit Bakker

Wat onze klanten zeggen

Gerelateerde Diensten

Laat ons weten hoe we kunnen helpen. Wij staan voor je klaar!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

jurist Fleur van Helvoort
Of neem contact op met Fleur Young Legal