Aannemen van werk

Heb je als aannemer een geschil met een opdrachtgever? Onze ervaren juristen staan voor je klaar, of het nu gaat om aansprakelijkheid of andere kwesties.

Bel ons of laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag vrijblijvend contact met je op.

Jurist Robin Bosch

Een geschil met opdrachtgever, wat nu?

Ben jij als aannemer verwikkeld in een probleem met de opdrachtgever? Of het nu gaat om geschillen over bouwkwaliteit, betalingen of contractuele verplichtingen, wij hebben ervaring in diverse situaties en staan klaar om u te helpen. Komt u er niet meer samen uit? Twijfel niet te lang en schakel onze hulp in. Voorkom dat u uiteindelijk met hoge kosten achterblijft!

Bel ons op +31 (0) 20 244 62 00 of laat jouw gegevens achter in ons webformulier en wij bellen je terug.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Een opdrachtgever kan allerlei redenen hebben

Juridische hulp bij vertraging van oplevering en ontbinding overeenkomst

Je spreekt natuurlijk met elkaar een tijd af wanneer de klus af moet zijn. Het is mogelijk dat je problemen krijgt met de levering van de nodige materialen. Als het voor de vastgestelde tijd van de oplevering waarschijnlijk wordt dat het werk niet op tijd, of niet volledig kan worden afgemaakt, kan je te maken krijgen met een (gedeeltelijke) ontbinding van de overeenkomst.

Het kan ook zijn dat de opdrachtgever uiteindelijk ontevreden is en stelt dat van deugdelijke nakoming geen sprake is. Je krijgt vaak eerst een ingebrekestelling met daarin genoemd een redelijke termijn om alsnog je verplichtingen na te komen. Vanaf dit moment kan het aan te raden zijn om juridische hulp in te schakelen van een de juristen van Legal Advice Wanted.

Neem direct contact op voor een gratis adviesgesprek. Bel ons op +31 (0) 20 244 62 00 of laat jouw gegevens achter in ons webformulier en wij bellen je terug.

De uitvoering van het werk onmogelijk

Het kan zijn dat er iets mis gaat gedurende de klus. Eventueel is uitvoering van het werk onmogelijk doordat schade ontstaat aan het werk, of als het gestolen wordt. Dit kan niet aan jou toe te rekenen zijn, maar het kan echter wel zijn dat de opdrachtgever aangeeft dat je kunt fluiten naar je geld.

In veel gevallen kun je alsnog een deel van de overeengekomen prijs eisen van de opdrachtgever. Wanneer er hierbij sprake is van ‘grove schuld of opzet’ vanuit een opdrachtgever, dan kun je alsnog aanspraak maken op de voor het gehele werk geldende prijs, met aftrek van het bedrag dat je bespaart aan materiaal en arbeidsuren.

Loop je hierbij tegen problemen aan? Heb je wel al het nodige gedaan maar is het werk simpelweg niet of niet op tijd op te leveren? Wil je weten waar je als aannemer aan toe bent? Bel snel naar +31 (0) 20 244 62 00 of laat jouw gegevens achter in ons webformulier en wij bellen je terug.

Aansprakelijk voor verborgen gebreken als aannemer

De opdrachtgever kan jou als aannemer aansprakelijk stellen voor verborgen gebreken in het opgeleverde werk. In principe wordt een werk nadat de opdrachtgever akkoord geeft, als opgeleverd beschouwd. Je kunt weer op zoek naar een andere klus.

Dit neemt niet weg dat een aannemer na een klus te maken kan krijgen met aansprakelijkheid voor verborgen gebreken. Dit zijn gebreken die bij de inspectie van het werk konden worden gezien en die pas na de uiteindelijke oplevering duidelijk worden. Deze gebreken moeten aan jou toe te rekenen zijn.

De opdrachtgever moet kunnen bewijzen dat je ook een fout hebt gemaakt bij de bouw. De opdrachtgever moet ook kunnen bewijzen dat het gebrek ook daadwerkelijk ‘verborgen’ was, dus niet bij de oplevering redelijkerwijs te ontdekken was.

Wanneer u een claim krijgt vanuit een voormalig opdrachtgever, kan dit uw dagelijkse werk in gevaar brengen. Schakel altijd iemand in als u aansprakelijk wordt gesteld voor verborgen gebreken na aanneming van werk.

Heb jij nog vragen over werk aanneming of een probleem met de opdrachtgever? Zou je graag de afspraken goed laten controleren? Bel snel op om jouw zaak vrijblijvend voor te leggen.

Aanneming van werk, wat betekent dat?

Aanneming van werk is een bijzondere overeenkomst uit boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Het is een overeenkomst waarbij de ene partij (de aannemer) zich tegenover de andere partij (de opdrachtgever) verbindt om, buiten dienstbetrekking, een werk van stoffelijke aard tot stand te brengen en op te leveren, tegen een door de opdrachtgever te betalen prijs in geld.

Wat betekent dat voor jouw als aannemer?

Als aannemer sluit je dus een overeenkomst waarbij je aan de slag zult moeten met een werk. Je moet een werk van stoffelijke aard tot stand brengen. Je moet bijvoorbeeld een nieuw muurtje metselen of een tuinhuisje bouwen. De opdrachtgever betaalt een prijs afhankelijk van wat jullie samen afspreken. Het komt vaak voor dat aanneming van werk voor juridische problemen zorgt.

Jij als aannemer hebt een grote hoeveelheid verantwoordelijkheid. Het is aan jou om het overeengekomen werk uiteindelijk op te leveren. Het komt dikwijls voor dat bij aanneming van werk problemen ontstaan, bijvoorbeeld over de uiteindelijk te betalen prijs door de opdrachtgever.

Waar heb je als aannemer recht op? Wij weten het. Bel ons op +31 (0) 20 244 62 00 of laat jouw gegevens achter in ons webformulier en wij bellen je terug.

Werk van stoffelijke aard (verschil met een overeenkomst van opdracht)

Het lijkt op elkaar, maar een overeenkomst van aanneming van werk is iets anders dan een overeenkomst van opdracht. Bij aanneming van werk wordt een werk van stoffelijke aard gemaakt en bij een overeenkomst van opdracht is dat niet het geval.

Onze tips voor aannemers

Bij aanneming van werk moet je rekening houden met een aantal zaken. Hieronder lees je als aannemer waar je zoal op zou moeten letten:

Leg gemaakte afspraken vast in een aannemingsovereenkomst

Mondelinge overeenkomsten zijn prima rechtsgeldig. Je kan ze alleen amper tot niet bewijzen wanneer het uiteindelijk aankomt op een discussie. Leg daarom de afspraken altijd vast in een duidelijke, eenduidige overeenkomst en leg ook schriftelijk vast wat er precies over en weer verwacht wordt.

Maak afspraken over de kosten

Wanneer je geen afspraken op voorhand maken over de kosten voor de opdrachtgever, is de opdrachtgever een redelijke prijs verschuldigd. Wat deze prijs is, is afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Als je op voorhand een richtprijs geeft, mag de prijs uiteindelijk niet meer dan 10% hoger uitvallen, tenzij je de opdrachtgever tijdig hiervan op de hoogte brengt. Je zult dan nieuwe afspraken moeten maken over het werk en de overeengekomen prijs.

Wellicht kom je er tussentijds of aan het einde van de klus niet uit met de opdrachtgever over de vastgestelde prijs van de verrichte arbeid. Loop je tegen een probleem aan? Schakel snel een van onze juristen in om te kijken naar de situatie.

Blijf in overleg met elkaar

Zorg ervoor dat je de opdrachtgever uitgebreid op de hoogte houdt van de uitvoering van de klus. Het tot stand brengen van een werk vereist tussentijds overleg. Als tijdens het tot stand brengen van het werk vragen ontstaan aan de zijde van de opdrachtgever, is er ruimte om dit onderling op te lossen. Zo voorkom je ontevredenheid achteraf.

Hoe het werkt

CONTACT OPNEMEN

Bel ons via +31 (0) 20 244 62 00, stuur een e-mail naar info@legaladvicewanted.nl of vul ons contactformulier in. Binnen één werkdag nemen we vrijblijvend contact met je op.

GRATIS EERSTE ADVIES

De specialisten van Legal Advice Wanted bespreken de mogelijkheden van jouw juridische vraagstuk. De eerste beoordeling is helemaal gratis.

ADVIES OP MAAT

Afhankelijk van de complexiteit van het vraagstuk zijn er twee opties. De eerste optie is dat we je direct verder helpen. Mocht het probleem onze procesbevoegdheid overstijgen (alles tot € 25.000,-), dan kunnen we je dossier overdragen aan een van onze vertrouwde partnerkantoren.

Onze tevreden partners
DIT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN

GEEN WACHTTIJDEN

Met onze on-demand en flexibele dienstverlening staan onze Young Legals klaar om je te ondersteunen.

GRATIS EERSTE BEOORDELING

Een van onze Young Legals neemt het vraagstuk en de mogelijkheden samen met je door.

OP VOORHAND VASTGESTELD EINDTARIEF

Wij zorgen er voor dat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan.

STEENGOED JURIDISCH ADVIES

Vanaf €99,- per uur (excl. btw) ben je al verzekerd van steengoed juridisch advies.

jurist Daan Swildens en Dawit Bakker
veelgestelde vragen
Hoe snel werken jullie?

Toegankelijkheid is een van de belangrijkste kernwaarden van L.A.W. Wij zorgen ervoor dat een een brief, advies of processtuk binnen tien werkdagen klaar voor verzending is.

Hoe gaan jullie te werk?

Nadat we je vraagstuk grondig hebben geanalyseerd, staat een van onze Young Legals klaar om jou geheel vrijblijvend te contacteren. Samen bespreken we de juridische mogelijkheden.
Wil je vervolgens gebruik maken van de diensten van LAW? Onze tarieven zijn net zo toegankelijk als onze Young Legals. Vanaf €99,- per uur (excl. btw) ben je al verzekerd van steengoed juridisch advies. Door het afspreken van een vast eindtarief heb je gemoedsrust en worden verrassingen achteraf voorkomen. Geen gedoe, wel duidelijkheid!

Heb ik geen advocaat nodig?

Weet je dat het inschakelen van een advocaat bijna nooit nodig is en bovendien voor onnodig hoge kosten zorgt? Mocht vertegenwoordiging door een advocaat toch verplicht zijn, dan kan er een beroep worden gedaan op ons netwerk. Legal Advice Wanted werkt nauw samen met gerenommeerde advocatenkantoren. Door deze samenwerking worden kosten bespaard.

Wat onze klanten zeggen
Gerelateerde Diensten

Laat ons weten hoe we kunnen helpen. Wij staan voor je klaar!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

jurist Fleur van Helvoort
Of neem contact op met Fleur Young Legal