Geschil aannemer

Wij begeleiden je door de complexe wereld van onroerend goed, geschillen en huurcontracten voor gemoedsrust in huis.

Bel ons of laat je gegevens achter in ons contactformulier. Wij nemen binnen één werkdag nemen we vrijblijvend contact met je op.

Jurist Jaap Kotteman

Problemen met je aannemer?

Loop jij als opdrachtgever tegen problemen aan met een aannemer? Wil jij de aannemer aansprakelijk stellen? Wij helpen je. Neem bij iedere kwestie met een aannemer tijdig contact op met een jurist om verdere schade te voorkomen.

Het zou je maar gebeuren. Je hebt uiteindelijk geld bij elkaar gespaard voor een verbouwing, je hebt een aannemer ingeschakeld en dan gaat het mis. De aannemer komt bijvoorbeeld zijn verplichtingen niet na, levert te laat op of je stuit op een gebrek na oplevering.

Laat het er niet zomaar bij zitten. Bij een verbouwing komen veel kosten kijken, helemaal als er uiteindelijk problemen zijn.

Kom je er niet uit met de aannemer? Laat de aannemer na gebrekkig werk niets meer van zich horen? Wil je de aannemer aansprakelijk stellen voor een verborgen gebrek? Wij helpen je! Neem contact op via +31 (0) 20 244 62 00

Overeenkomst aanneming van werk

Aanneming van werk is de overeenkomst waarbij de ene partij, de aannemer, zich jegens de andere partij, de opdrachtgever, verbindt om buiten dienstbetrekking een werk van stoffelijke aard tot stand te brengen en op te leveren, tegen een door de opdrachtgever te betalen prijs in geld (artikel 7:750 burgerlijk wetboek).

Het gaat hierbij dus om het verbouwen van een badkamer of het metselen van een muur. Als je zelf niet weet hoe dit gaat, is het denkbaar dat je een zzp’er of aannemingsbedrijf inschakelt om dit voor je te doen. Leg op voorhand alles goed vast in een schriftelijke aannemingsovereenkomst. Maak heldere afspraken over de kosten en stel duidelijke deadlines wanneer het werk (tussentijds) opgeleverd dient te worden.

Kijk ook goed in de algemene voorwaarden van de partij waarmee je in zee gaat. In de algemene voorwaarden staat meestal een onderhoudstermijn voor ernstige gebreken. Veelal kun je dan nog tot lang na de oplevering de aannemer aansprakelijk stellen wanneer er iets ernstig mis is.

Wilt u zeker weten of de algemene voorwaarden en/of overeenkomst van de aannemer jouw rechten beschermen? Neem contact met ons op om de documenten te laten controleren. Bel via +31 (0) 20 244 62 00 of laat jouw gegevens achter in ons webformulier en wij bellen je terug.

Waar kunnen wij u bij helpen?

Wij kunnen je helpen als je er niet uitkomt met de aannemer. Als het gaat om een maximaal bedrag van 25.000 euro, dan kunnen wij ook met je naar de rechter stappen om je gelijk te halen. Wij hanteren een erg aantrekkelijk uurtarief en kunnen je uitstekend helpen, onder andere bij de volgende situaties:

De aannemer komt zijn afspraken niet na

Helaas wil het wel eens voorkomen dat de aannemer door omstandigheden zijn afspraken niet nakomt. Hier hoef jij in principe niet de dupe van te worden. Als de aannemer verzaakt de afspraken na te komen, kunnen wij namens u de aannemer in gebreke stellen. Via een ingebrekestelling geven we de aannemer een redelijke termijn om alsnog te doen waartoe de aannemer verplicht is op basis van de overeenkomst.

Wanneer de aannemer alsnog niet nakomt, kun je de overeenkomst ontbinden. Het moet hierbij wel gaan om een serieuze tekortkoming. Als er bijvoorbeeld een schroefje uitsteekt, zou dit de ontbinding niet rechtvaardigen.

Verborgen gebreken woning – aannemer aansprakelijk stellen

Wanneer je na afronding van het bouwproject stuit op verborgen gebreken, is dat absoluut niet prettig. verborgen gebreken zijn gebreken die bij de oplevering niet redelijkerwijs te zien waren en die pas later tot uiting komen. In sommige gevallen is een aannemer daarvoor aansprakelijk. Als een aannemer aansprakelijk is, kun je eisen dat hij de schade gaat oplossen of kun je een schadevergoeding eisen.

Dit gebeurt niet echter niet zonder slag of stoot: je moet namelijk kunnen bewijzen dat de aannemer een fout heeft gemaakt bij de uitvoering van het werk. De opdrachtgever moet ook kunnen bewijzen dat het gebrek ook daadwerkelijk ‘verborgen’ was, dus niet bij de oplevering redelijkerwijs te ontdekken was. Hierbij hoort een bepaalde onderzoeksplicht vanuit jou als opdrachtgever.

Waarschuwingsplicht aannemer in voorfase

Je hebt bij een opdracht natuurlijk ook in vergaande mate zelf de touwtjes in handen. Jij bepaalt wat er gaat gebeuren. De aannemer is in principe volledig verantwoordelijk voor de uitvoering van jouw bouwproject, dus heeft in zekere mate ook verantwoordelijkheid voor de fouten in de voorfase (ontwerp). Wanneer de aannemer bepaalde onjuistheden in de opdracht aantreft, dan heeft hij een zogenaamde waarschuwingsplicht als hij bekend is met de onjuistheden. Wanneer de aannemer de waarschuwingsplicht niet nakomt, zou dit gevolgen kunnen hebben voor de aansprakelijkheid.

Wilt u de aannemer aansprakelijk stellen voor een verborgen gebrek na een verbouwing? Laat de situatie altijd goed juridisch onderzoeken. Neem contact op via +31 (0) 20 244 62 00 of vul ons contactformulier in

Aannemer heeft schade veroorzaakt

Het wil wel eens voorkomen dat een aannemer gedurende de werkzaamheden schade veroorzaakt aan je huis. Hiervoor wil je natuurlijk de aannemer aansprakelijk stellen. Laat eerst altijd de situatie goed onderzoeken door een onafhankelijke schade expert. Zo weet u bij het aansprakelijk stellen welk bedrag je kunt eisen.

Wil je de aannemer aansprakelijk stellen voor de veroorzaakte schade, een verborgen gebrek of worden de afspraken niet nagekomen? LAW helpt je! Neem contact op via +31 (0) 20 244 62 00

Hoe het werkt

CONTACT OPNEMEN

Bel ons via +31 (0) 20 244 62 00, stuur een e-mail naar info@legaladvicewanted.nl of vul ons contactformulier in. Binnen één werkdag nemen we vrijblijvend contact met je op.

GRATIS EERSTE ADVIES

De specialisten van Legal Advice Wanted bespreken de mogelijkheden van jouw juridische vraagstuk. De eerste beoordeling is helemaal gratis.

ADVIES OP MAAT

Afhankelijk van de complexiteit van het vraagstuk zijn er twee opties. De eerste optie is dat we je direct verder helpen. Mocht het probleem onze procesbevoegdheid overstijgen (alles tot € 25.000,-), dan kunnen we je dossier overdragen aan een van onze vertrouwde partnerkantoren.

Onze tevreden partners

DIT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN

GEEN WACHTTIJDEN

Met onze on-demand en flexibele dienstverlening staan onze Young Legals klaar om je te ondersteunen.

GRATIS EERSTE BEOORDELING

Een van onze Young Legals neemt het vraagstuk en de mogelijkheden samen met je door.

OP VOORHAND VASTGESTELD EINDTARIEF

Wij zorgen er voor dat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan.

STEENGOED JURIDISCH ADVIES

Vanaf €99,- per uur (excl. btw) ben je al verzekerd van steengoed juridisch advies.

jurist Daan Swildens en Dawit Bakker

veelgestelde vragen

Hoe snel werken jullie?

Toegankelijkheid is een van de belangrijkste kernwaarden van L.A.W. Wij zorgen ervoor dat een een brief, advies of processtuk binnen tien werkdagen klaar voor verzending is.

Hoe gaan jullie te werk?

Nadat we je vraagstuk grondig hebben geanalyseerd, staat een van onze Young Legals klaar om jou geheel vrijblijvend te contacteren. Samen bespreken we de juridische mogelijkheden.
Wil je vervolgens gebruik maken van de diensten van LAW? Onze tarieven zijn net zo toegankelijk als onze Young Legals. Vanaf €99,- per uur (excl. btw) ben je al verzekerd van steengoed juridisch advies. Door het afspreken van een vast eindtarief heb je gemoedsrust en worden verrassingen achteraf voorkomen. Geen gedoe, wel duidelijkheid!

Heb ik geen advocaat nodig?

Weet je dat het inschakelen van een advocaat bijna nooit nodig is en bovendien voor onnodig hoge kosten zorgt? Mocht vertegenwoordiging door een advocaat toch verplicht zijn, dan kan er een beroep worden gedaan op ons netwerk. Legal Advice Wanted werkt nauw samen met gerenommeerde advocatenkantoren. Door deze samenwerking worden kosten bespaard.

Wat onze klanten zeggen

Gerelateerde Diensten

Laat ons weten hoe we kunnen helpen. Wij staan voor je klaar!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

jurist Fleur van Helvoort
Of neem contact op met Fleur Young Legal