Arbeidsrecht

Heb je een conflict op je werk of te maken met onterecht ontslag? Onze arbeidsrecht juristen staan voor je klaar met deskundig advies en bijstand. Of het nu gaat om een arbeidsconflict, ontslag of achterstallig loon, wij helpen je om je rechten te beschermen.

Weten hoe we jou kunnen helpen? Bel ons meteen of laat je gegevens achter in ons contactformulier. Wij nemen binnen één werkdag nemen we vrijblijvend contact met je op.

✓ Voordelig & transparant
✓ Binnen 24 uur reactie
✓ Gratis intakegesprek

Jurist Robin Bosch

Arbeidsconflict of onterecht ontslag?

Heb je te maken met een arbeidsconflict of ben je onterecht ontslagen? Wij staan klaar om je te helpen bij het oplossen van deze problemen. Of het nu gaat om ontslag, achterstallig loon, een vaststellingsovereenkomst of een arbeidsconflict, wij bieden deskundig arbeidsrecht advies. Een conflict op de werkvloer kan ingrijpend zijn, maar je hoeft er niet alleen voor te staan. Met juridisch advies kun je jouw rechten beter beschermen en sterker staan in gesprekken of rechtszaken.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.
Bel ons op +31 (0) 20 244 62 00 of vul ons webformulier in, en wij bellen je terug.

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet betekent dat je per direct wordt ontslagen, meestal vanwege ernstig wangedrag of een dringende reden, zoals diefstal, fraude, of geweld op de werkvloer. Dit type ontslag kan grote gevolgen hebben, zoals het verlies van je recht op een WW-uitkering. Ook wordt je arbeidscontract onmiddellijk beëindigd zonder opzegtermijn. Wij staan klaar om je te adviseren en te controleren of het ontslag rechtmatig is, en om op te komen voor jouw rechten.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen bij ontslag op staande voet? Actie is geboden, dus neem direct contact op voor een gratis adviesgesprek.
Lees meer over ontslag op staande voet

Vaststellingsovereenkomst

Een vaststellingsovereenkomst wordt vaak gebruikt wanneer werkgever en werknemer besluiten het dienstverband in goed overleg te beëindigen. In deze overeenkomst staan belangrijke afspraken, zoals een ontslagvergoeding en het recht op een WW-uitkering. Het is essentieel dat deze overeenkomst zorgvuldig wordt gecontroleerd voordat je tekent, zodat je geen rechten verliest. Wij helpen je bij het beoordelen en onderhandelen van een eerlijke vaststellingsovereenkomst die jouw belangen beschermt.

Laat meteen je VSO laten controleren!

Arbeidsconflict

Arbeidsconflicten kunnen variëren van miscommunicatie tot structureel conflict op de werkvloer. Dit kan leiden tot een verstoorde arbeidsrelatie en mogelijk ontslag. Denk aan situaties van pesten, discriminatie, of onenigheid over arbeidsvoorwaarden. Wij bieden begeleiding en advies om deze conflicten op te lossen, zodat je je weer veilig en prettig voelt in je werkomgeving of sterk staat bij het verdedigen van je rechten.

Achterstallig loon

Als je werkgever weigert salaris, vakantiegeld of andere vergoedingen uit te betalen waar je recht op hebt, dan is er sprake van achterstallig loon. Dit kan vervelende financiële gevolgen hebben voor werknemers. Wij kunnen je helpen om via juridische stappen het achterstallige loon en eventueel een wettelijke verhoging te vorderen. Zo zorgen wij ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt.

Contractbeëindiging

Of het nu gaat om een tijdelijk contract dat niet wordt verlengd, een beëindiging tijdens de proeftijd, of een ontslag via de kantonrechter, een contractbeëindiging kan complex zijn. Er gelden specifieke regels en procedures waar zowel werkgever als werknemer zich aan moeten houden. Wij zorgen ervoor dat je rechten worden gerespecteerd en begeleiden je door het proces, van onderhandelingen tot juridische stappen indien nodig.

Hoe het werkt

CONTACT OPNEMEN

Bel ons via +31 (0) 20 244 62 00, stuur een e-mail naar info@legaladvicewanted.nl of vul ons contactformulier in. Binnen één werkdag nemen we vrijblijvend contact met je op.

GRATIS EERSTE ADVIES

De specialisten van Legal Advice Wanted bespreken de mogelijkheden van jouw juridische vraagstuk. De eerste beoordeling is helemaal gratis.

ADVIES OP MAAT

Afhankelijk van de complexiteit van het vraagstuk zijn er twee opties. De eerste optie is dat we je direct verder helpen. Mocht het probleem onze procesbevoegdheid overstijgen (alles tot € 25.000,-), dan kunnen we je dossier overdragen aan een van onze vertrouwde partnerkantoren.

Onze tevreden partners

DIT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN

GEEN WACHTTIJDEN

Met onze on-demand en flexibele dienstverlening staan onze Young Legals klaar om je te ondersteunen.

GRATIS EERSTE BEOORDELING

Een van onze Young Legals neemt het vraagstuk en de mogelijkheden samen met je door.

OP VOORHAND VASTGESTELD EINDTARIEF

Wij zorgen er voor dat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan.

STEENGOED JURIDISCH ADVIES

Vanaf €129,- per uur (excl. btw) ben je al verzekerd van steengoed juridisch advies.

jurist Daan Swildens en Dawit Bakker

veelgestelde vragen

Hoe snel werken jullie?

Toegankelijkheid is een van de belangrijkste kernwaarden van L.A.W. Wij zorgen ervoor dat een een brief, advies of processtuk binnen tien werkdagen klaar voor verzending is.

Hoe gaan jullie te werk?

Nadat we je vraagstuk grondig hebben geanalyseerd, staat een van onze Young Legals klaar om jou geheel vrijblijvend te contacteren. Samen bespreken we de juridische mogelijkheden.
Wil je vervolgens gebruik maken van de diensten van LAW? Onze tarieven zijn net zo toegankelijk als onze Young Legals. Vanaf €129,- per uur (excl. btw) ben je al verzekerd van steengoed juridisch advies. Door het afspreken van een vast eindtarief heb je gemoedsrust en worden verrassingen achteraf voorkomen. Geen gedoe, wel duidelijkheid!

Heb ik geen advocaat nodig?

Weet je dat het inschakelen van een advocaat bijna nooit nodig is en bovendien voor onnodig hoge kosten zorgt? Mocht vertegenwoordiging door een advocaat toch verplicht zijn, dan kan er een beroep worden gedaan op ons netwerk. Legal Advice Wanted werkt nauw samen met gerenommeerde advocatenkantoren. Door deze samenwerking worden kosten bespaard.

Wat onze klanten zeggen

Gerelateerde Diensten

Laat ons weten hoe we kunnen helpen. Wij staan voor je klaar!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of neem contact op met Fay Head of Legal